Nia, get into your body !

Lesgever detail

Keer terug naar de lesgeverslijst.


Tanja Smet 52 moves of Nia White belt

Tanja Smet

 

0473571136
tanjania@icloud.com

*Move your body, move your soul* Kom jouw vuur ontdekken samen met mij, in een Nia-class! - Ik geef ook graag les/workshops op verplaatsing.


Mijn lessen

Zondag
9u30-10u30
Entre cour et jardin - Brusselsesteenweg 263 - 9090 - Melle
Start op zondag 22 december 2019

Ik heb Nia ontdekt...

Mijn eerste Nia-les was in april 2018 bij Lisbeth Haustraete. De eerste golvende muziektonen weerklonken, we openden onze armen, stapten de Nia-routine in en .... *wauw-boem* ... mijn hart sprong open. Mijn lichaam herkende de bewegingen en the 'joy of movement' nog voor mijn brein het besefte. Ik lachte en huilde tegelijkertijd. Ik kwam terug thuis in mijn lichaam. Ik ging toen stralend en veerkrachtiger terug naar huis als toen ik was aangekomen. En dat gevoel heeft mij nooit meer verlaten. Ik had toen al geen jaren meer gedanst in een studio. Vanaf mijn 6 jaar dans ik klassiek en modern ballet. Ik creeërde choreografiën en gaf les vanaf mijn 17de. Toen ik 20 werd, kwam het leven er tussen fietsen en stopte ik met lesgeven en dansen. Tot nu.
Mijn tweede les was, toevallig of niet, de dag nà mijn eerste les, bij Ann Christiansen, die toen de White Belt gaf in Melle bij Eva. En dat was  *wauw-boem-knal*... haar energie liet het mijne stromen als nooit tevoren. Mijn vuur werd terug weer aangewakkerd om nooit meer te doven. En ik wist toen en daar dat ik terug ging les geven. Mijn eerste les was op 3 aug.2019 in een Nia-studio in Naarden en mijn hart brak voor een tweede keer helemaal open. Ik adem terug dans en ik herleef bij het lesgeven. Nia bevrijdt je echt. Nia is a state of mind. 

Mijn ervaring met de opleiding...

The white belt haalde ik in april 2019 bij Anne Christiansen in Emden, Duitsland en dat is een pure verrijking en cadeau aan jezelf! Je wordt ingewijd in de Nia-filosofie en  dat laat je nooit meer los. Het wordt jouw leidraad in het leven, je leert terug weer tot jezelf te komen, je leert er dat dansen je echt bevrijdt van ballast en verrijkt.

52 moves deed ik in november 2019 bij Anne C. in Melle, bij Eva. Een en al inspirerende energie! 

In 2020 : Move to heal, weekend in Rimini, Italy en de Green Belt in Londen bij Laurie Bass. Ik wil ook graag eens de Nia-energie proeven van een andere Nia-trainer.
Tussendoor zal ik zeker nog eens naar Hamburg reizen om er een Nia-class te volgen bij Ann C. én mijn Duitse White Belt-sisters daar te ontmoeten!

 

Nia in mijn leven...

Nia is 'a way of life'.
Je leert terug weer naar je eigen kern gaan, te ontdekken waar jij gelukkig van wordt en daar ook voluit voor te gaan. Je vindt je oer-energie terug en dit verlaat je nooit meer. Je leert terug je eigen stem gebruiken, je laat die ook goed klinken in elke les maar ook daarbuiten. Je Hara wordt verankerd in jezelf en dat laat je telkenmale weer zacht glimlachen.
Het is mijn missie en passie om bij elke les, iedereen terug weer zijn eigen kracht te laten voelen en te laten stralen van hun eigen vuur. Om de joy of movement te geven en samen te beleven. Bij elke les geef ik een stukje Nia-filosofie door zodat je veerkrachtiger, energieker én dansend terug weer door het leven kan gaan. Nia is ook je eigen dans terug ontdekkken en die altijd maar weer verder te exploreren. Blootvoets en aardend. 
Behoren tot de Nia-tribe is verrijkend en immer inspirerend en de vriendschappen die je er smeedt zijn goud waard.
Graag tot ergens ten velde in een studio! 
 

Keer terug naar de lesgeverslijst.

Sfeerbeelden